Aktiviteter i 2010

 Torsdag 18. mars 2010 – Årsmøte

Etter årsmøtet ønsket Styret velkommen til årsmøtemiddag i Sjømanns-foreningens festsal. Kveldens vinvert var Hugo Broen.

Vinmenyen han hadde valgt til middagen var: Grüner Veltliner Wagram 2008, Fritsch, Barbera d’Asti 2008, Selezione Luca Roagna, Clematis Passito Rosso 2004, Zaccagnini.

 

August 2010 – “Høstens spiskammer” i Kafe Kolonihagen

Et stuende fullt hus av Munnskjenker møtte kveldens vinvert Arne Steck. Han på sin side stilte med et utsøkt utvalg viner, som han presenterte i velkjent inspirerende og elegant stil! Senere på kvelden fikk vi anledning til å prøve ut flere av vinene til en herlig purre og potetsuppe med røkelaks dertil fulgte Kolonihagens hjemmebakte brød til.

Det var vel bred enighet om at vinene passet?

Kveldens vinmeny inneholdt følgende:
Yelands Sauvignon Blanc 2008, Trimbach Gewurtztraminer, Cuvée K Rouge 2008,  Marqués de Cáceres Reserva 2004 Rioja, Torre Albéniz Reserva 2003 Ribera del Duero  og Costera Amarone Classico 2003 Masi.

 

Oktober 2010 – Fra “Operaen til Olympen” Brun pub-runde

For mange ble dette et hyggelig førstegangsmøte med en av byens eldste i sitt slag, “Queens Pub”, den tidligere politistasjonen på Grønland “Vann og Brød” og sist men ikke minst med “Olympen”, med sine vakre prismekroner og utsøkte meny. Der fikk vi smake et ølutvalg som var en ekte vinforening verdig! Sent vil vi glemme den overraskende kombinasjonen “sjokoladeøl” og tapastallerken. Kjempestemning! Ølmenyen var som følger: Imperial Mokah, Wheat Wine of Shiga Kogen, Scheider Weisse og Chimay!

 

Fredag 26. desember 2010 – Julemøtet på Kokk & Vin

Vel overstått julemøte med Munnskjenkene!
Fra første øyeblikk var feststemningen der, i de inspirerende omgivelsene hos Restaurant Kokk&Vin, sentralt beliggende i Karenslyst Allé på Skøyen. Der lå alt til rette for at julestemningen skulle bre seg, med god mat, gode viner og fin service!

Vinmeny:

Aperitiff: Zardetta Chardonnay, musserende
Hvitvin: Arbiola Bianco Monferrato 2004
Rødvin: Le Casselle Tuttosole 2003

Fortsatt god julefeiring !! Og husk:

”Vin står øverst på listen over alle medisiner”

(fra Talmud, jødisk skriftsamling, ca 200 e.Kr.)