Aktiviteter i 2012

Alsace-Mimrefest 31. januar 2012

Vi fortsetter å glede oss over den fabelaktige Vinturen til Alsace.
Tradisjonen tro inviterte vi på nyåret til Mimrefest etter Vinturen.
På programmet stod visning av film fra turen, redigert og presentert av Munnskjenkenes egen filmregissør Arne Hunstad. Dessuten ble det servert vin og mat inspirert av Vinturen og området.
Stemningen nådde fort de samme høyder som på selve Vinturen. Denne gang på Schafteløkken.

Årsmøtet 2012 og Årsmøtemiddag

Den 22. mars holdt Munnskjenkene for andre gang Årsmøte på sin nye base, det kulturhistoriske og tradisjonsrike Schafteløkken, ved Frogner plass. Det var velforente årsmøtedeltakere som møtte til Årsmøtemiddagen, der både mat og vin smakte utsøkt, og feststemningen var på topp allerede tidlig på kvelden!

Maimøtet, 10. mai 2012 – Sør-Afrika

Tradisjonen tro samlet vi oss til Maimøte for å feire at våren er kommet. Skjønt det forrykende vårværet kanskje ikke sto helt i stil med datoen, hadde ikke deltakerne latt seg stoppe av den grunn, noe som i seg selv bekrefter interessen for dagens tema: viner fra Sør-Afrika.
Kveldens vinvert var Helena Santibanez fra Solera. Vi fikk smake i alt 7 viner fra Swartland, Stellenborsch og Franschoek. Etter smakingen fikk vi servert en herlig gryterett med lam og grønnsaker til en av vinene fra smakingen, Reyneke Cornerstone 2008 !

Sommermøtet, 7. juni 2012

Værgudene på Høvik har utvilsomt et godt øye til oss Munnskjenker … For 5. gang på rad var været strålende og sommerlig ! På programmet stod rosévin og kveldens vinvert, Anita Hem Wennersgaard fra Moestue, ledet oss igjennom et spennende repertoar.
Til rekene kunne vi senere smake en av rosévinene, Rougiers Les Restanques Vertes 2011, i tillegg til hvitvin, på forslag fra Moestue. Spennende ! Noen holdt seg tradisjonen tro til hvitvinen, mens andre kastet seg ut i det.

Augustmøtet, 30. august 2012 – Ost & Vin

I den gode tradisjonen tro hadde vi noe ekstra på programmet når vi åpnet opp for en ny vinsesongen i august. Vi hadde fått ingen ringere enn vår egen Arnold Myhre – mangeårig medlem i Munnskjenkene – til å lede oss gjennom kveldens tema om “Ost & Vin”.
Først fikk vi høre et inspirerende foredrag om et vidt spekter av de mest sentrale ostetypene, for deretter å smake på et spesielt utvalg for kvelden, av både ost og vin. Med så mange gode smaker var spørsmålene fra den fullsatte salen mange, og vi kunne undre oss over: om det var vinen som bidro til å gjøre osten velsmakende, eller om det var omvendt, eller var det kanskje begge deler ?!

22. november 2012 – Julemat & Vin

Vi kunne ikke motstå fristelsen til å smake litt på ribben og pinnekjøttet (vinene vil også passe til kalkun og torsk), selv om Julemøtet i år er gjort om til Nyttårsmøte og vil finne sted den 18. januar !
Kveldens vinvert Edward Falchenberg fra firmaet Non Dos – som også sponset vinene – ledet smakingen med stor fagkunnskap og smittende kjærlighet til vinfaget!
Han karakteristerte vinene som ble presentert som tørre, og uten fatpreg. De er fremstilt naturlig, ofte økologisk eller biodynamisk, uten bruk av tilsetninger av tannin, syre, industrigjær, enzymer og alle de andre snarveiene som er så utbredt idag. Vinene inneholder kun druer, og eventuelt litt svovel. Deretter ble en velsmakende ribbe- og pinnekjøtt tallerken servert – ledsaget av utvalgte viner fra smakingen!